La un bors de peste pe malul Dunarii

A fost o iarna blanda si o un inceput de primavara la fel. In 2015 ultima tura cu motorul am facut-o pe 21 Decembrie si probabil daca nu eram plecat din tara intre Craciun si Revelion mai bagam ceva ture, pentru ca temperatura la ora pranzului era de peste 15 grade!

In ianuarie, Suzi a stat cuminte in garaj, dar in undeva dupa 15 Februarie am inceput sa ma dau…asa usor, pe langa lacul Snagov, Caldarusani, Balotesti etc…

Sincer sa te dai cu motorul de unul singur nu prea e fun! Asa ca mare mi-a fost bucuria cand vecinul Dan ( cu care am facut scoala moto vara trecuta s-a decis sa-si ia motor)…V-strom fireste si tot uki il cheama 🙂

So…a trebuit sa-i facem botezul si m-am gandit sa iesim putin din zona si cum spre munte era frig am luat-o spre Calarasi, cu gandul de a manca un peste proaspat pe malul Dunarii!

Peste iarna am avut timp de documentat ture moto si am gasit un blog f. fain cu trasee multe si bine descrise: http://unuplusdouaroti.blogspot.ro

Asa ca am luat-o spre Calarasi mai pe ocolite: Corbeanca  – Cernica-Soldanu-Manastirea-Calarasi-Lehliu – A2 – Corbeanca.

Screen Shot 2016-03-30 at 21.40.15

Pana la Soldanu drumul a fost destul de plictisitor…atmosfera cenusie, sate saracacioase, destul de putine curbe. De la Soldanu insa, pana la Manastirea drumul e foarte placut. Este doar o singura localitate pe o distanta de 30 km (Luica), trece printr-o padure (Ciornuleasa) care chiar daca nu era inca inverzita, ne-a imbiat sa facem o pauza.

DSCF3192 IMG_9385 DSCF3195DSCF3190

De la Manastirea am luat-o spre Calarasi, mai exact spre locul de trecere cu bacul spre Silistra, la Chiciu.

DSCF3198 DSCF3200

Desi am plecat pe vreme relativ buna (12-14 grade) spre Dunare a inceput vantul si temperatura a scazut sub 10 grade. Ne-am “ospatat” la Restaurantul Monica, super decent (exceptand muzica :-), dar deh suntem in sud, nu?)

OriginalPhoto-480076397.011851 OriginalPhoto-480077427.587999

Pe la 13:30 am luat-o spre Lehliu. Intentia era sa ne intoarcem pe drumul vechi, dar vremea s-a stricat si ne-am grabit pe A2 spre casa.

DSCF3207 DSCF3204

Am gonit cu 130-140 km/h pe autostrada si am ajuns acasa inghetati bocna. Dar a fost o tura faina si asta e tot ce conteaza!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s