Veliko Tarnovo, asa usor, de sambata…

Ok, e timpul pentru prima tura in afara tarii…

La munte e inca frig, in Vama vantul inca bate tare, asa ca hai sa mergem la bulgari…

Destinatia e Veliko Tarnovo, fosta capitala a taratului vlaho-bulgar. Traseul , clasic, popular printre motociclistii bucuresteni, a fost urmatorul:

Screen Shot 2016-04-04 at 21.49.55.jpg

In echipa de trei, eu, Dan si Silviu, motociclist la fel de vechi ca si noi, adica de anul trecut.

Plecam la 7:30 in ideea de a avea timp suficient pentru drum si de a ne intoarce pe lumina. Sunt atat de adormit, ca la un semafor dupa Universitatii plec pe rosu, pentru ca vazusem cu coada ochiului verde la dreapta ! Stupid me!…noroc ca politzaii care erau in zona (penru ca erau in zona) sunt mai adormiti decat mine!

Pana la Giurgiu, vant nenicule, de zici ca vrea sa ne darame…

Ma gandeam, ca pe motor, voi avea probleme pe ploaie, dar vantul nu-l pusesem la socoteala, mai ales cand bate din lateral. Deci experienta mea redusa de aprox 3.000 km zice asa:  daca vrei sa pleci la campie si vantul bate cu mai mult de 30km/h, mai bine fa altceva…

In fine, ajungem la granita si ma bucur de avantajele calatoriei cu motocicleta: te bagi in fata si treci granita in 5 min. Fie, in 10, ca pe pod inca se lucreaza 🙂

IMG_2060.jpg

La bulgari, drumul o placere! Liber, asfalt bun, dealuri, curbe si copaci pe marginea drumului , ceea ce face ca vantul sa nu fie resimtit atat de puternic.

IMG_2067.jpg

Ne oprim la podul lui Kolyo Ficheto, la Byala. Am trecut de multe ori pe langa el si niciodata nu m-am oprit.

IMG_2068IMG_2069

(cu Dan si Silviu pe Podul Kolyo Ficheto)

IMG_2073.jpg

De la Byala, mai sunt 50 de km pana la Veliko Tarnovo. Initial am vrut sa ne abatem pana la Kaya Bunar, o cascada care merita vazuta, dar lipsa unei solutii de comunicare “in mers” face sa ne oprim toti 3 doar la intrarea in oras.

Screen Shot 2016-04-03 at 08.13.32

Parcam fix in fata cetatii Tsarevets (din nou ma bucur de avantajul de a fi motociclist)

IMG_2079.jpg

6 leva (3 eur) ne costa biletele de acces in cetatea care merita vizitata mai ales pentru privelistea pe care ti-o ofera

IMG_2088IMG_2092IMG_2095IMG_2096IMG_2098

Dupa vizitarea cetatii, pornim in cautarea pizzeriei Tempo, probabil restaurantul cu cele mai bune review-ri printre motociclisti. Nu are cea mai buna pozitie, dar mancarea este senzationala!…si pe 3 feluri, cu bauturi si cafea platim aprox. 10 eur de caciula!

IMG_2114IMG_2118IMG_2122

Pe la 15 ne punem pe drum si fara graba si fara peripetii la 19 suntem la Bikers Club in Otopeni pentru un Paulaner fara alcool!

IMG_2146.jpg

A fost o tura placuta si ne-am propus sa revenim in Bulgaria pentru a vedea cascada Kaya Bunar, parcul natural  Ruseski Lom si manastiri rupestre de la Ivanovo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s