Subcarpatii de Curbura

Tura de saptamana trecuta de la Veliko era greu de egalat, mai ales cand vremea nu se anunta la fel de buna. Asa ca am zis sa mergem undeva mai aproape. Uitandu-ma pe harta explorarea Subcarpatiilor de Curbura mi s-a parut o idee buna.

Magura

Am luat-o pe autostrada, pana la iesirea noua spre Gherghita. Campul de rapita arata superb.

DSCF3233DSCF3234

Din pacate drumul spre Mizil e prost, spre foarte prost. Dar vorba lui Dan, din fiecare drum inveti ceva, in cazul nostru am invatat sa evtem gropi.

La Mizil ne-am dat intalnire cu Bogdan, care venea dinspre Ploiesti. Drumul spre tabara de sculptura de la Magura porneste de undeva din mijlocul orasului si urca repede printre vii. In scurt timp ai parte de o priveliste minunata. Ma gandesc ca drumul asta trebuie facut neparat si toamna, cand se strang strugurii.

Pana la Hales drumul e bun, mai sunt zone in care trebuie sa fii atent, dar e ok. Dupa Hales insa, e senzatie! O succesiune de curbe care pare sa nu se mai termine. Daca n-ar fi fost atata nisip pe marginea lui ( si cateodata si prin mijlocul lui) probabil am fi mers mai tare si ne-am fi bucurat mai mult de fiecare curba. Dar si asa a fost ok. Satisfactia ni se citeste pe fete 🙂

DSCF3241

Atat de tare ne-a placut drumul ca nici nu ne-am mai oprit la tabara de sculputura. Nu stiu de ce , credeam ca e intr-o zona mai izolata. Dar e chiar pe marginea drumului.

Dupa intersectia cu DN10 (Buzau -Siriu – Brasov) am luat-o spre Brasov, insa doar pana la Cislau, de unde am facut stanga pe 102B spre Valenii de Munte. Drumul a fost bun si liber, copacii infloriti, o placere sa motociclesti.

Ni se facuse foame si am zis sa mergem pana in Slanic Prahova, sigur gasim un loc sa mancam ceva bun. Zis si facut, o luam pe DN1A spre Cheia, dar doar pana la Teisani, de unde drumul face stanga spre Slanic. Drumul urca spre un platou foarte frumos, de unde in zilele clare de vede Ciucasul.

DSCF3246

DSCF3245

Coboram pe la Muntele de Sare. Drumul e doar din placi de beton, destul de abrupt asa ca trebuie coborat cu grija. Bagam inca o serie de poze.

DSCF3250

DSCF3252

DSCF3251

La Slanic, tristete mare. Ne-am oprit la singurul restaurant mai de Doamne’ Ajuta. Muzica specifica locului :-(, manacare proasta si a durat si mult comanda. Hotel Orizont ii spunea. Never again! Si cand te gandesti cum ne-am ospatat la Veliko saptamana trecuta si cu bani mai putini!

La Plopeni Bogdan o ia spre Baicoi si noi ne continuam drumul pe DN1 spre casa.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s